Zboruri Alitalia, informatii Alitalia, preturi Alitalia

Zboruri Alitalia

Bine ai venit vânătorule de vacanţe, azi e Thursday, 22 March 2018. O multitudine de vacante ieftine aşteaptã sã fie descoperite!
BILETE DE AVION

Introdu o dată de plecare si dată de sosire pentru a vedea ofertele pentru hoteluri .
Tip zbor:

Plecare din:
Sosire in:
Data plecare:
Data retur:
Pasageri: Adulti
(> 18)
Tineri
[12-18 ]
  Copii
[2-12]
Infanţi
[<2]

Live Hunting^
Zboruri Alitalia


Alitalia


Alitalia este companie nationala aeriana italiana, cu un istoric de peste 70 de ani in transportul pasagerilor. Principalul hub al companiei este Aeroportul Leonardo da Vinci-Fiumicino din Roma.

Alitalia are sediul in Roma si ofera zboruri catre 25 de orase din Italia, precum si catre 48 de destinatii internationale in 37 de tari din intreaga lume.Istoric
Dupa o perioada nu tocmai fericita, in August 2008, “Compagnia Aerea Italiana” - un grup de antreprenori Italieni, impreuna cu banca Intesa Sanpaolo, au ales sa ofere companiei o noua sansa. Scopul a fost de a cumpara brandul Alitalia si de a-l altura companiei Air One. Aerea Italiana a oferit putin peste 1 milion de Euro companiei care se ocupa de reorganizarea Alitalia. Desi au existat voci care nu doreau realizarea tranzactiei, in noiembrie 2008, guvernul impreuna cu administratorul vechii Alitalia au acceptat transferul proprietatii. Ulterior, in ianuarie 2009, Compania Aerea Italiana a vandut 25% din noua companie concernului Air France-KLM.

Noua Alitalia a reinceput functionarea in ianuarie 2009, cand s-a unit cu Air One.


Zboruri din Romania
Alitalia zboara de pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti catre Milano si Roma.

Puteti opta si pentru un zbor cu escala, iar destinatiile oferite de Alitalia includ, printre altele: Amsterdam, Atena, Londra, New York si Tel Aviv.


Flota
Flota companiei este formata din 148 de avioane moderne. Acestea ofera siguranta si comfort. Pentru zborurile lungi, Alitalia foloseste avioane B777-200 si B767-300, precum si Airbus 330. Pentru zborurile de durata medie sunt folosite Avioane Airbus 319, 320 si 321, MD80-82, Boeing 737-400 si 737-300. Iar pentru zborurile regionale sunt preferate avioanele Embraer 170, Bombardier CRJ900s si Avro RJ70.


Bagaje
Bagajele sunt cantarite la check-in si li se pune o eticheta cu numele pasagerului, ruta, codurile aeroporturilor, numarul zborului si data. Costul transportului bagajelor este inclus in biletul de avion in limitele impuse de companie. Pentru zborurile in Italia, Europa, Africa de Nord, Asia si Orientul Mijlociu, limita este de 20 kg (clasa economic) sau 30 kg (clasa business/magnifica) pentru adulti si 10 kg pentru infanti. Pentru zborurile spre America si Africa Centrala, limita maxima este de 2 genti pe adult (max 23 kg fiecare la clasa economic si 32 kg la clasa business/magnifica) si 1 geanta (max 23 kg) pentru infanti.

Daca bagajul depaseste limita de kilograme, este declarat cu valoare sau depaseste limita de dimensiune, se aplica o taxa pe bagaje, variind intre 10 euro si 150 dolari. 

Dimensiunile bagajelor de mana trebuie sa fie 35 cm x 25 cm x 55 cm. Nu aveti voie decat cu un bagaj de mana care sa aiba cel mult 5 kg. Este interzisa urcarea in avion cu: foarfeca, cutit, instrumente folosite in agricultura, instrumente folosite in industrie si arme de jucarie. 
Portul brichetei este interzis in toate zborurile catre Statele Unite.

Este permis sa aveti cantitati mici de lichide in bagajul de mana. Acestea trebuie sa fie in recipiente de max 100 ml. Toate recipientele trebuie puse intr-o punga transparenta de 1 l. Aveti voie sa transportati lichide in bajagele care vor fi depuse in cala avionului. Aveti voie sa duceti in carry on medicamente, precum si alimente pentru necesitati speciale (inclusiv mancare de bebelusi).


Altele
Internet check-in
Serviciul este valabil pentru clientii Alitalia care au un bilete electronic (e-ticket) si rezervare confirmata.